חוקים ותקנות הם המסגרת הרגולטיבית של הטיפול והשיקום באנשים מתמודדים ובני משפחותיהם. חוקים הם בתחומים שונים ומחייבים את המערכות המטפלות לפעול לפי הנחיות אילו. חוקים אילו נמצאים בהרבה קטגוריות: משרד הבריאות, חוק זכויות החולה, חוק שירותי שיקום 2002, חוקי בריאות שונים, משרד הרווחה והמשפטים, חוק האפוטרופסות והנגישות, משרד החינוך, חוק החינוך המיוחד,משרד התמ"ת חוק שכר מותאם לנכים, ואחרים. החוקים והתקנות מיד נמצאים תחת מטריה ואחריות של משרד ממשלתי זה או אחר. שימוש מושכל בחוקים עשוי להביא למצוי זכויות של המתמודדים.
על פי ההגדרה ה"קלאסית", ניהול סיכונים הוא תהליך שבו מחושבת עלות הסיכון, או תוצאת החשיפה אליו (כלומר הנזק כאשר הסיכון מתממש), אל מול עלות הקטנתו של הסיכון. ההגדרה שאובה ונגזרת מעולם הביטוח, העסקי והבנקאי. היא ממוקדת בשיקולים כלכליים (של עלות מול תועלת) ובהגנה על הארגון - יוצר הסיכון.
תחום ניהול הסיכונים ברפואה, רווחה וחינוך החל את דרכו בעיקר כאמצעי לשליטה על העלויות שכרוכות בהגשת תביעות בגין רשלנות רפואית (ניהול סיכונים כלכלי). עם הזמן, התחום הלך והתרחב גם לכיוונים של שיפור איכות הטיפול הרפואי, חברתי חינוכי. כמו כן הבטחת איכותו וקידום בטיחות המטופלים באשר הם, ולא רק כתובעים פוטנציאליים.
נהול סיכונים מקצועי ועקבי במערכת עשוי לקדם את איכות הטיפול והשיקום של המתמודד במערכות קהילתיות ואישפוזיות. הרחבת הנושא עשוי לקדם את הטיפול השיקום למטופל בני משפחתו והמטפלים בפיתוח יכולות ומיצוי הפוטנציאל תוך שילוב מערכות חשיבה ופעולות חדשניות.
ההסתכלות על מרכיב הסיכון מהווה פתח לחשיבה מניעתית והסקת מסקנות בעקבות האירועים הללו.
אירועים חריגים הנמצאים על הרצף של אירוע "קל" עד אירוע עם משקל כבד מאוד מהווים הזדמנות ללמידה מערכתית קבוצתית ארגונית ופרטנית.
אירועים חריגים יכולים להתגלגל עד לעבירה פלילית או תביעה אזרחית. ארגון המפנים ערכי עבודה נהלי עובדה והיחסות מקצועית ומשמעותית לטיפול באירועים חריגים ונהול סיכונים עשוי למצוא עצמו במצב טוב יותר מאשר ארגון שמזלזל בנוהלים או לא מקפיד על הוראות.
כיום העולם האקדמי התפתח סביב נושא זה ומלווה את התחום במחקרים מודלים ושאלונים המנסים להתמודד עם תופעות אילו.
בתחום הפסיכיאטריה הנושא מורכב מכמה סיבות:
1. התנהגות לא צפויה של מטופל
2. צוות רב מקצועי עם ערכים שונים המתמודדים עם נשואים אילו
3. רמות שונות של מתמודדים וקשי לצפות התנהגות מותאמת.
4. הנגישות של מידע מחוץ למסגרת המטפלת ( רפואית, חינוכית, סוציאלית ואחרת ) מחייבת את המסגרות להתנהל בשקיפות ונוהלי עבודה ברורים.
5. מעורבות של משפחה, חוק, אנשי מקצוע מתחמים שונים ולעיתים בתי משפט בהבנת הנושאים הללו.
מטרות הפורום:
1. העלאת מודעות להתנהגות חריגה של מטופלים ומטפלים
2. הצעת פתרונות מערכתיים להתמודדות עם מקרים אילו
3. הצעת פתרונות נקודתיים למקרים ייחודיים